Ticket to Ride Ghost Train Ticket to Ride Ghost Train

Forums

Search
Forums » Ticket to Ride - Nederlands » Station
Show: Today's Posts 
  
AuthorTopic
Erik Uitdebroeck
Senior Member
Lieutenant Colonel

User Pages
Posts: 1313
Registered:
December 2006
Station Wed, 14 August 2013 09:19
Dag medereizigers,

Kan iemand me (langzaam en duidelijk Laughing Laughing ) de regels en het gebruik van een station uitleggen aub, want ik begrijp ze niet zo goed Embarassed .

Bedankt.
      
Mr Bean
Senior Member

User Pages
Posts: 818
Registered:
May 2006
Re:Station Wed, 14 August 2013 19:24
Een station vervangt als het ware een stukje spoor, dat je niet meer kunt leggen omdat iemand anders dat al gedaan heeft.
Op de andere plattegronden heb je dan pech gehad en zul je een andere weg moeten zoeken of een kaartje opgeven, maar op de EU-plattegrond heb je het fenomeen station.

Tegen bepaalde kosten (per station 4 minpunten + een beurt en een treintje, bij de 2e een beurt en 2 treintjes en bij de 3e een beurt en 3 treintjes) kun je een stad 'claimen', waar je geen spoor naar toe hebt. Het moet wel zo zijn dat iemand anders er al spoor heeft, want anders komt er alsnog geen verbinding tot stand.

Concreet: Je hebt het kaartje Brest-Petrograd en je hebt al spoor lopen van Brest-Paris-Frankfurt-Berlin en Danzig-Riga-Petrograd. Een andere deelnemer heeft al Berlin-Danzig gelegd en je ziet ook geen kans om via omwegen te verbinden (of hebt daar geen zin in). Nu kun je als ervoor kiezen om een station te leggen op Berlin of Danzig. Je doet dat door een treinkaartje aan te clicken en naar een van die 2 steden te slepen. Je krijgt dan de vraag of je een station wilt plaatsen. Als je dat station daadwerkelijk plaatst, geldt het kaartje Brest-Petrograd als vervuld en dat zijn toch veel punten en veel strafpunten uitgespaard, dus dat moet je afwegen tegen de kosten!

NB Het telt NIET als een doorlopende route, dus je kunt op die manier niet de langste route bewerkstelligen.

      
Erik Uitdebroeck
Senior Member
Lieutenant Colonel

User Pages
Posts: 1313
Registered:
December 2006
Re:Station Thu, 15 August 2013 11:08
Zeer duidelijk.

Hartelijk bedankt.
      
    
Previous Topic:Spelers tellen
Next Topic:I need directions for the game
Goto Forum: